Hopp til hovedinnhold

Gartneriet med kafé åpner i 2018!

På Gartneriet er 2017 brukt til å restaurere Gartnerboligen, få veksthuset i drift og få ferdigstilt adkomstområdet med plantekasser og legging av gjenbruksteglstein fra Aker brygge. I hageanlegget er frukthagen, bærhagen og staude- og rosebed i god vekst og grønnsakshagen vel etablert. Bybi produserer nå honning fra Gartneriet. 

 Kaféen i Gartneriet åpner med servering i 2018

Gartneriet på Bygdø Kongsgård skal bli et kunnskapsenter for urbant- og bynært landbruk der klima- og miljøhensyn står sterkt. Senteret skal inspirere og spre kunnskap om økologisk landbruk, hagebruk, dyrking og foredling av mat samt være en levende grønn møteplass.

Her blir det et allsidig økologisk hagebruk med et stort mangfold av frukt, blomster, urter og grønnsaker. I Gullgruven er det et anlegg der blautgjødsel fra kuene på gården foredles til jordforbedring og gjødsel til plantene i hagebruket. I Slyngerommet er det utstilling av bienes verden og rommet blir godt egnet til kurs av forskjellig slag. Butikken blir i veksthuset, kjøkken og kafè i Fyrhuset. Kafédriften skal speile produktene på Bygdø Kongsgård. 

  • 1/1

På Gartneriet blir det:
Kafé med smak av Bygdø Kongsgård. Kjøkkenet skal strekke seg etter Debios serveringsmerke i gull.
Butikk med salg av planter, frø, redskaper, gjødsel, litteratur og produkter fra gården.
Kurs og seminarer.
Utleie av lokaler.
Praksisplasser og involvering i arbeidet med plantene.
Frukt, bær, grønnsaker, urter, blomster og bier.

  • 1/1
Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1