Åpningstider:
Lørdag og søndag: 11.30-16.30
Gjennom sylting, fermentering og andre bevaringsmetoder er vi selvforsynte hele året. Vi tror at de beste råvarene kommer når naturen får gå sin gang – derfor er alt fra Kongsgården økologisk. Det har gitt spiseriet Debios gullmerke, som bevis på vår forpliktelse til bærekraft.
Om vinteren kan du nyte enkeltretter eller en 4-retters meny i restauranten. Om sommeren serverer vi buffet, og du kan spise i drivhuset – midt blant råvarene våre.
Vi holder åpent hver helg året rundt og lover deg en meny basert på våre egne, økologiske råvarer – enten de er ferske eller preserverte. Siden utvalget vårt skifter ofte, finner du ingen fast meny på nettet, men følg oss på Instagram @bygdokongsgard for å se hva vi har servert tidligere!
Som en liten gårdsrestaurant med fokus på egne råvarer, inneholder mange av våre retter meieriprodukter, og vi har begrenset mulighet til å tilpasse for allergier. Vi kan heller ikke garantere at maten er fri for spor av allergener som nøtter og gluten. Ta gjerne kontakt med oss i forkant dersom du har spørsmål om menyen.
Vi tar ikke i mot bordreservasjoner, det er bare å komme!
Hjertelig velkommen!
Kontakt oss
- Tlf. lørdag og søndag: (+47) 400 23 589
- Epost: andreas.storeng@norskfolkemuseum.no
Gartneriet spiseri er nominert til Matprisen 2025!
Gartneriet spiseri er nominert til Matprisen 2025 i kategorien Årets kjøkken.
Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider.
Juriens begrunnelse:
"Hvor lokalt er lokalt nok? På Gartneriet på Bygdø kongsgård er veien fra jord til bord så kort at du formelig kan kaste løkene og gulrøttene fra åkeren og til kjøkkenet like ved. Produksjonen på gården er heløkologisk, og spisestedet har derfor også Debios serveringsmerke i gull. Noe annet som er gull er rettene: Delikate smakebiter fra egen åker og ysteri. Det korte kretsløpet gjør menyen sesongbasert, men utvalget råvarer forlenges gjennom året gjennom sylting og fermentering. Sammen med maten formidles det på Gartneriet om sammenhengen mellom jorda, plantene, dyrene, menneskene og nettopp maten."
- 1/10
Christian Andre Strand - 2/10
Christian Andre Strand - 3/10
Christian Andre Strand - 4/10
Christian Andre Strand - 5/10
Christian Andre Strand - 6/10
Christian Andre Strand - 7/10
Christian Andre Strand - 8/10
Christian Andre Strand - 9/10
Christian Andre Strand - 10/10
Christian Andre Strand