Hopp til hovedinnhold

Gartneriet spiseri

På Gartneriet serverer vi gode smaker basert på råvarer vi finner hver dag enten det er i våre kjøkkenhager, fra Kongsgården eller fra Ysteriet.

Åpningstider:

 Lørdag og søndag: 11.30-16.30

Vi tror på at gode råvarer lages der råvarene får lov å vokse på naturens egne premisser, og er selvfølgelig økologiske. Derfor er vi sertifisert med gullmerke fra Debio. Vi har gode drikker og gode desserter som et godt spiseri skal ha.

Vi tar ikke imot bordreservasjoner, det er bare å komme!

Hjertelig velkommen!

Følg oss på Instagram: @bygdokongsgard

Christian Andre Strand

Gartneriet spiseri er nominert til Matprisen 2025!

Gartneriet spiseri er nominert til Matprisen 2025 i kategorien Årets kjøkken. 

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider.

Juriens begrunnelse: 

"Hvor lokalt er lokalt nok? På Gartneriet på Bygdø kongsgård er veien fra jord til bord så kort at du formelig kan kaste løkene og gulrøttene fra åkeren og til kjøkkenet like ved. Produksjonen på gården er heløkologisk, og spisestedet har derfor også Debios serveringsmerke i gull. Noe annet som er gull er rettene: Delikate smakebiter fra egen åker og ysteri. Det korte kretsløpet gjør menyen sesongbasert, men utvalget råvarer forlenges gjennom året gjennom sylting og fermentering. Sammen med maten formidles det på Gartneriet om sammenhengen mellom jorda, plantene, dyrene, menneskene og nettopp maten."

Kontakt

  • 1/10
    Christian Andre Strand
  • 2/10
    Christian Andre Strand
  • 3/10
    Christian Andre Strand
  • 4/10
    Christian Andre Strand
  • 5/10
    Christian Andre Strand
  • 6/10
    Christian Andre Strand
  • nyhøstede gresskar
    7/10
    Christian Andre Strand
  • 8/10
    Christian Andre Strand
  • 9/10
    Christian Andre Strand
  • 10/10
    Christian Andre Strand
Museum24:Portal - 2025.09.08
Grunnstilsett-versjon: 2