Hopp til hovedinnhold

Nyheter

En hvit og brun oksekalv på Bygdø Kongsgård.

Oksekalven "Kongsgården" til Geno

Publisert: 7. oktober 2025

Det arbeides godt og systematisk med avlsarbeidet i storfebesetningen på Bygdø Kongsgård, og vi er nå stolte over å levere oksekalven som vi har kalt Kongsgaarden til Geno.

Geno er en samvirkeorganisasjon som arbeider med avlsarbeid og utvikling av storferasen Norsk Rødt Fe. Årlig kjøper Geno inn ca. 160 oksekalver som velges ut på bakgrunn av avstamning og geonomisk avlsverdi.

Det er ikke første gangen Bygdø Kongsgård leverer avlsokse. I 1963 mottok gården NRF-avlslagets avlsstatuett for oksen Bygdø som ble far til over 30.000 kalver.

Fargerik tallerken med grønnsaker, urter, spiselige blomster og topping, servert på Gartneriet spiseri med økologiske råvarer fra kjøkkenhagen. Christian Andre Strand

Gartneriet spiseri er nominert til Matprisen 2025!

Publisert: 3. oktober 2025

Gartneriet spiseri er nominert til Matprisen 2025 i kategorien Årets kjøkken. 

Matprisen løfter fram og hedrer bønder, kokker og mennesker som bryr seg om bærekraftige måltider.

Juriens begrunnelse: 

"Hvor lokalt er lokalt nok? På Gartneriet på Bygdø kongsgård er veien fra jord til bord så kort at du formelig kan kaste løkene og gulrøttene fra åkeren og til kjøkkenet like ved. Produksjonen på gården er heløkologisk, og spisestedet har derfor også Debios serveringsmerke i gull. Noe annet som er gull er rettene: Delikate smakebiter fra egen åker og ysteri. Det korte kretsløpet gjør menyen sesongbasert, men utvalget råvarer forlenges gjennom året gjennom sylting og fermentering. Sammen med maten formidles det på Gartneriet om sammenhengen mellom jorda, plantene, dyrene, menneskene og nettopp maten."

Kuer i fjøset på Bygdø Kongsgård. Christian Andre Strand

Nye besøksregler i fjøset

Publisert: 1. oktober 2025

I fjøset tar vi fra nå av imot besøkende på galleriet, og får en god oversikt over kuhverdagen derfra. Mattilsynet har skjerpet inn regelverket så vi får beundre kuene på litt avstand.

Tre store rødkittoster ligger på en fjøl.

Sølvmedalje i NM i Ost 2025

Publisert: 19. september 2025

Osten Kongeskogen ble tildelt sølvmedalje på NM i Ost 2025.

Kongeskogen lages på vårt eget gårdsysteri og er en halvfast hvitost modnet med rødkitt.

Norgesmesterskapet i Ost arrangeres av Norsk Gardsost.

Kuser i gresset ved Wedels vei ved Bygdø Kongsgård. Anniken Mihle

Elitemelk hedret med melkespann

Publisert: 8. november 2024

Vi er stolte av å ha fått pris fra TINE for plettfri levering av "elitemelk" hver eneste dag i 25 år!

På Bygdø kongsgård har vi 50 melkekyr og produserer rundt 1000 liter økologisk melk daglig. Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for sin råvareleveranse.