Hopp til hovedinnhold

Ponnier

Vi har 12 ponnier i forskjellige størrelser på Bygdø Kongsgård. Fra makset kategori 1 ponni til de aller minste kategori 4. Våre ponnier går ute på beite her på Bygdø Kongsgård store deler av sommeren. Resten av året blir de brukt i rideskolen.

 • 1/1

Navn: Fly Fly (Mr Fly High) 
Rase: Dansk Sportsponni
Født: 2004

Fly Fly er en liten super-ponni og meget populær her i rideskolen. Han går godt frem og er veldig glad i å hoppe. 

 • 1/1

Navn: Loke
Rase: Shetlandsponni
Født: 1994

Loke er en helt unik liten kar. Han har stort pågangsmot og gjør aldri noe halvveis. Han holder et høyt tempo og har alltid godt humør. Loke er en så rutinert skoleponni at han kan være med på ridetimen uten rytter.

 • 1/1

Navn: Boy
Rase: Sportsponni
Født: 1998

Boy er en vakker liten fuks. Han går godt frem og kan mye. Boy er supersnill, men kan til tider bli litt redd. Han synes det er tryggest å gå etter en annen ponni. Boy er veldig kosete og har verdens fineste fletteman.

 • 1/1

Navn: Beauty
Rase: Dansk sportsponni
Født: 2004

Beauty er vår ponni med best steg. Hun kan mye dressur. Hun kan være litt urolig på boksen ved oppsaling, men aldri slem. Beauty hopper litt, men har en tendens til å hoppe veldig mye høyere enn hun må. En dame som er litt redd for bena sine med andre ord. Beauty går fint med store og små ryttere og er en super læremester for de videregående elevene i dressur.

 • 1/1

Navn: Rosa
Rase: Welsh/Haflinger
Født: 2005

Rosa er ei nydelig blond hoppe de fleste snur seg etter. Hun har ikke det beste steget, men går godt frem og er superflink til å hoppe. Veldig kosete og søt på boksen.

 • 1/1

Navn: Luna
Rase: Shetlandsponni
Født: 2015

Luna er yngstemann i flokken, men langt ifra nederst på rangstigen. Hun liker å tro hun er sjef og de aller fleste har respekt for denne lille fyrrige saken. Luna har lært mye de årene hun har vært her. Hun har blitt superflink til å hoppe. Luna passer best til små ryttere som har ridd litt. Hun er nok litt for bestemt for helt nybegynner.

 • 1/1

Navn: Mario
Rase: Sportsponni
Født: 1997

Mario er sjefen blandt skoleponniene. Han er god og rund, og mange av barna mener han er like behagelig å sitte på som en sofa. På ridebanen liker Mario best å gå bakerst og passe på flokken sin. Siden Mario er så god å sitte på blir han ofte brukt når vi har voltige.

 • 1/1

Navn: Sirius (Shooting Star)
Rase: Sportsponni
Født: 2001

Sirius er en nydelig hvit ponni som kom til oss fra Moss Rideskole. Han har funnet seg godt til rette her og blitt bestevenn med Tai. Sirius går fint i dressur og liker også godt å hoppe.

 • 1/1

Navn: Bolla
Rase: Shetlandsponni
Født: 2002

Bolla er en liten supersnill dame som blir brukt mest med knøttene. Hun har litt astma-problemer så hun skal ikke overanstrenge seg. Det passer hun egentlig ganske godt på selv - en bedagelig ponni.  Hun har ikke det friskeste frasparket, men snill som dagen er lang.

 • 1/1

Navn: Solan Armod (Skeides Armani)
Rase: Fjording
Født: 2008

Solan jobber til vanlig borte på Norsk Folkemuseum hvor han blir brukt som kjørehest med turister. I museets lavsesong er han rideskolehest her hos oss. Han er av den store typen fjording og kan bære tungt. Solan er veldig snill og ærlig så han brukes både til voksenopplæring og turridning med små barn.

 • 1/1

Navn: Johnny
Rase: Irsk Sportsponni
Født: 2009

Johnny er vårt nyeste tilskudd til flokken. Kommer opprinnelig fra Irland, men har de siste 2 årene bodd i Sarpsborg. Han er en robust og sterk liten kar som tåler en del vekt, men er allikevel ganske lav. En kategori 2 ponni. En super ponni til barn og unge. Johnny er god i både dressur og sprang og liker godt å ta teten på tur.

 • 1/1

Navn: Star
Rase: Connemara Ponni
Født: 2012

Kjekkasen Star er en ponni med mye personlighet - og utrolig vakker. Star er ikke glad i pisk eller ting som flagrer, men elsker kos både på stallgang og ridebane. Er super både i sprang og dressur. En skikkelig stjerneponni.