Ponnier og hester

Vi har 2 hester og 9 ponnier i forskjellige størrelser på Bygdø Kongsgård. Vi har fra de aller minste ponniene, Mini Shetlandsponni, til de større ponniene av rasen Sportsponni. Våre hester og ponnier går ute på beite her på Bygdø Kongsgård store deler av sommeren. Resten av året blir de brukt i rideskolen og til turridning.

Navn: Fly Fly (Mr Fly High) 
Rase: Dansk Sportsponni
Født: 2004

Fly Fly er en liten super-ponni og meget populær her i rideskolen. Han går godt frem og er veldig glad i å hoppe. 

Navn: Tai (Tai Khareefe)
Rase: Dansk Sportsponni
Født: 1994

Tai er en nydelig pensjonert dressurponni. Han kan mye og er en ponni små og store ryttere kan videreutvikle seg på.

Navn: Loke
Rase: Shetlandsponni
Født: 1994

Loke er en helt unik liten kar. Han har stort pågangsmot og gjør aldri noe halvveis. Han holder et høyt tempo og har alltid godt humør. Loke er en så rutinert skoleponni at han kan være med på ridetimen uten rytter.

Navn: Boy
Rase: Sportsponni
Født: 1998

Boy er en vakker liten fuks. Han går godt frem og kan mye. Boy er supersnill, men kan til tider bli litt redd. Han synes det er tryggest å gå etter en annen ponni. Boy er veldig kosete og har verdens fineste fletteman.

Navn: Bruno
Rase: Sportsponni
Født: 1989

Bruno er den eldste ponnien på Bygdø Kongsgård. Han er liten og gammel, men lar seg ikke plukke på mulen av de andre ponniene. Han er en tøff liten kar.

Navn: Jens
Rase: Norsk Blandingsponni
Født: 2004

Jens kom til oss fra Moss Rideskole høst 2016. Han er en sta kar, men snill som dagen er lang. Jens kan ikke mye dressur på banen, men gjør så godt han kan. Han er en super turhest, og er flink til å hoppe.

Navn: Jumbo (Jumbo's Surprise)
Rase: Nederlandsk Sportsponni
Født: 1994

Jumbo er en en litt misforstått ponni. Han ser litt sur ut på boksen, men er egentlig en veldig snill og grei kar. Han går veldig fint i dressur på bane både med nybegynnere og viderekomne ryttere.

Navn: Mario
Rase: Sportsponni
Født: 1997

Mario er sjefen blandt skoleponniene. Han er god og rund, og mange av barna mener han er like behagelig å sitte på som en sofa. På ridebanen liker Mario best å gå bakerst og passe på flokken sin. Siden Mario er så god å sitte på blir han ofte brukt når vi har voltige.

Navn: Sirius (Shooting Star)
Rase: Sportsponni
Født: 2001

Sirius er en nydelig hvit ponni som kom til oss fra Moss Rideskole. Han har funnet seg godt til rette her og blitt bestevenn med Tai. Sirius går fint i dressur og liker også godt å hoppe.

Navn: Jerry
Rase: Hollandsk sportsponni
Født: 1994

Jerry har tidligere vært skolehest her på gården, men flyttet herfra for 7 år siden. Nå er han tilbake på en lånekontrakt på et år.Jerry kom hit til oss i august 2017. Han er av rasen sportsponni, men er hest i størrelse (over 148 cm i mankehøyde).  Ponnier og barn er veldig fornøyde med å ha Jerry tilbake her på Bygdø Konsgård.

Navn: Solan Armod (Skeides Armani)
Rase: Fjording
Født: 2008

Solan jobber til vanlig borte på Norsk Folkemuseum hvor han blir brukt som kjørehest med turister. I museets lavsesong er han rideskolehest her hos oss. Han er av den store typen fjording og kan bære tungt. Solan er veldig snill og ærlig så han brukes både til voksenopplæring og turridning med små barn.