Hopp til hovedinnhold

Ponnier

Vi har 16 ponnier i forskjellige størrelser på Bygdø Kongsgård. Fra makset kategori 1 ponni til de aller minste kategori 4. Våre ponnier går ute på beite her på Bygdø Kongsgård store deler av sommeren. Resten av året blir de brukt i rideskolen.

En jente gir mat til en hest fra en bøtte.

Fly Fly (Mr Fly High) 

Rase: Dansk Sportsponni
Født: 2004

Fly Fly er en liten super-ponni og meget populær her i rideskolen. Han er meget arbeidsvillig - så sant det ikke er grønt gress i nærheten :) Da vil han helst spise og krever at rytter er konsekvent og streng med ham.

En jente og en liten hest står ute på beite.

Loke

Rase: Shetlandsponni
Født: 1994

Loke er en helt unik liten kar. Etter mange års trofast tjeneste i Rideskolen skal nå Loke nyte livets glade dager på Norsk Folkemuseum som selskapshest for fjordingen Solan.

En brun hest med hvit sløyfe.

Boy

Rase: Sportsponni
Født: 1998

Boy er en vakker liten fuks. Han går godt frem og kan mye. Boy er supersnill, men kan til tider bli litt redd. Han synes det er tryggest å gå etter en annen ponni. Boy er veldig kosete og har verdens fineste fletteman.

En brun og hvit hest.

Beauty

Rase: Dansk sportsponni
Født: 2004

Beauty er vår ponni med best steg. Hun kan mye dressur. Hun kan være litt urolig på boksen ved oppsaling, men aldri slem. Beauty hopper litt, men har en tendens til å hoppe veldig mye høyere enn hun må. En dame som er litt redd for bena sine med andre ord. Beauty går fint med store og små ryttere og er en super læremester for de videregående elevene i dressur.

E brun hest med hvit stripe i ansiktet.

Rosa

Rase: Welsh/Haflinger
Født: 2005

Rosa er ei nydelig blond hoppe de fleste snur seg etter. Hun har ikke det beste steget, men går godt frem og er superflink til å hoppe. Veldig kosete og søt på boksen.

En jente rir på en brun ponni. Flere barn rir i bakgrunnen.

Luna

Rase: Shetlandsponni
Født: 2015

Luna er yngstemann i flokken, men langt ifra nederst på rangstigen. Hun liker å tro hun er sjef og de aller fleste har respekt for denne lille fyrrige saken. Luna har lært mye de årene hun har vært her. Hun har blitt superflink til å hoppe. Luna passer best til små ryttere som har ridd litt.

En jente rir på en brun ponni.

Mario

Rase: Sportsponni
Født: 1997

Mario er sjefen blandt skoleponniene. Han er god og rund, og mange av barna mener han er like behagelig å sitte på som en sofa. På ridebanen liker Mario best å gå bakerst og passe på flokken sin. Siden Mario er så god å sitte på blir han ofte brukt når vi har voltige.

En jente sitter oppå en hvit ponni.

Sirius (Shooting Star)

Rase: Sportsponni
Født: 2001

Sirius er en nydelig hvit ponni som er god både i sprang og dressur. Han er superkosete og snill, men liker ikke å bli tatt for hardt i munnen. Krever en følsom hånd.

En dame leier en svart og hvit shetlandsponni.

Bolla

Rase: Shetlandsponni
Født: 2002

Bolla er en liten supersnill dame som blir brukt mest med knøttene. Hun har litt astma-problemer så hun skal ikke overanstrenge seg. Det passer hun egentlig ganske godt på selv - en bedagelig ponni.  Hun har ikke det friskeste frasparket, men snill som dagen er lang.

En mann sitter oppå en fjording.

Solan Armod (Skeides Armani)

Rase: Fjording
Født: 2008

Solan jobber til vanlig borte på Norsk Folkemuseum hvor han blir brukt som kjørehest med turister. I museets lavsesong er han rideskolehest her hos oss. Han er av den store typen fjording og kan bære tungt. Solan er veldig snill og ærlig så han brukes både til voksenopplæring og turridning med små barn.

En dame sitter oppå en lysebrun ponni.

Johnny

Rase: Irsk Sportsponni
Født: 2009

Johnny kommer opprinnelig fra Irland, men har de siste 2 årene bodd i Sarpsborg. Han er en robust og sterk liten kar som tåler en del vekt, men er allikevel ganske lav. En kategori 2 ponni. En super ponni til barn og unge. Johnny er god i både dressur og sprang og liker godt å ta teten på tur.

En dame rir på en brun hest.

Star

Rase: Connemara Ponni
Født: 2012

Kjekkasen Star er en ponni med mye personlighet - og utrolig vakker. Star er ikke glad i pisk eller ting som flagrer, men elsker kos både på stallgang og ridebane. Inne på boksen vil han ha fred og ro så han skal sales og pusses på stallgang. Er super både i sprang og dressur. En skikkelig stjerneponni.

En brun hest med blå sløyfe.

Uro

Rase: Nordlandshest
Født: 2009

Uro er av den norske rasen Nordlandshest. Han er meget kald i hodet - tåler det meste. Veldig pliktoppfyllende. Han er godt skolert både i sprang og dressur. En utrolig snill kar som kan gå med alle ryttere.

En dame rir å en brun hest, vinter.

Brownie

Rase: Irsk Sportsponni
Født: 2011

Brownie kan mye dressur og hopper meget godt. Han blir primært brukt på videregående kurs da han er en våken ponni som krever mer erfarne ryttere. En utrolig morsom og ridbar kar.

En lite svart ponni.

Bella

Rase: Mini Shetlandsponni
Født: 2008

Her kommer det litt om Bella.

En brun ponni.

Frikke (Frederikke)

Rase: Mini Shetlandsponni
Født: 2006

Her kommer det litt om Frikke.

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2