Hopp til hovedinnhold

Hedda Gabler på Sæterhytten

Kom tett på Hedda Gabler med Juni Dahrs Visjoner Teater – fra innsiden av Heddas hus.

Som en av de få heldige kan du nå bli invitert med inn i stua til Hedda Gabler på Sæterhytten på Bygdøy og oppleve Ibsen fra innsiden av Heddas hus. Du kommer ikke tettere på enn i denne forestillingen.

Juni Dahr er kunstnerisk leder av Visjoner Teater og fronter et skuespillerbasert teater. Gjennom Visjoner Teater har hun utviklet en tydelig kunstnerisk profil, som er unik i norsk teaterlandskap, og forestillingene gjester internasjonale teaterfestivaler. Spillestedene er ofte utradisjonelle arenaer i inn- og utland.

Hedda Gabler på Sæterhytten ble nominert til Heddaprisen 2011 for «særlig kunstnerisk innsats». Forestillingen gjestet Iran under den internasjonale Fadjr-festivalen i 2016 og har vært vist på internasjonale festivaler i Polen, Japan og Portugal og ble hedret med førstepris under Portugals internasjonale teaterfestival i 2017.

Sæterhytten gir en ny dimensjon til Hedda Gabler. Omgivelsene og geografien er også en del av Hedda Gablers verden med dagslyset som langsomt svinner, byen i det fjerne, himmel, trær og fugler på Bygdøy.

Med Juni Dahr, Lars Øyno, Robert Skjærstad, Nina Woxholtt, Hauk Heyerdahl.

Varighet ca 90 minutter.

Tidspunkt og billetter:

Mandag 27.09 kl 1800
Tirsdag 28.09 kl 1800     Utsolgt
Onsdag 29.09 kl 1800
Torsdag 30.09 kl 1800     Utsolgt
Fredag 01.10 kl 1800       Utsolgt

Info:

For mer info: www.dahr.no
Følg gjerne Visjoner Teater  på Facebook!

Veibeskrivelse:

Gå av på stoppestedet Karenslyst Allé når du kommer med buss 30 Bygdøy. Herfra er det ca 8 minutter å gå til Sæterhytten (ca 600-700 meter). Følg etter bussen ut over Bygdøylokket og gå til du kommer til Skøyen Marina, innerst i Frognerkilen. På andre siden av veien her er det et stort brunt skilt med info om museene på Bygdøy . Ca 5 meter før skiltet går en sti opp til Sæterhytten. Hold til høyre når du kommer til kryssende sti, så kommer du rett til Sæterhytten. Sæterhytten ligger med utsikt mot Frognerkilen.

Presseklipp:

«Dette er en ren og klar Hedda Gabler i en scenografi som passer: Dratt mellom det lukkede rom og naturens frihet.» Dagbladet

«Dette er nok det nærmeste vi kommer en fullkommen Hedda Gabler.» Kulturspeilet

«Med 40–50 publikummere tett på blir det en helt spesiell atmosfære. Her bringes Henrik Ibsen ut av teatret og inn i virkelige rom. Det gir kraft og realistisk forståelse av hva som foregår i Ibsens indre drama ...» Aftenposten

  • 1/1