Over ni samlinger vil erfarne gartnere dele kunnskap om ulike temaer tilknyttet sesongen, med dyrking som tar utgangspunkt i økologiske prinsipper og kretsløpstankegang.
Passer for både de som har grønne fingrer og de som ønsker å få det!
- Kursavgift: 5400,-
- Student/Honnør/Uføre: 4940,-
Program
25. februar: Planlegg din egen kjøkkenhage
Om økologiske dyrkningsprinsipper, så- og planteplaner og plantefamiliene.
18. mars: Sesongstart
Om forkultivering med frø, jord, lys og varme.
22. april: Forberedelser i kjøkkenhagen
Om hageredskaper og vedlikehold, stauder og stiklinger.
6. mai: Jord og gjødsel
Om gjødsel, jordforbedring og jordarbeidingsteknikker.
27. mai: Praktiske teknikker i kjøkkenhagen
Om utplanting, direktesåing, samplanting og jorddekke.
10. juni: Kompost, luking og sommerblomster
Vi forbereder oss på sommersesongen.
19. august: Høsten kommer
Om frøsanking, innhøsting og grønngjødsel.
9. september: Innvintring av kjøkkenhagen
Om lagring, foredling og forberedelse til neste sesong.
7. oktober: Høstakkefest
Måltid med råvarer fra årets felles avling. Oppskriftshefte.
Tidspunkt alle dager: 17.30- 20.00