Hopp til hovedinnhold

Gårdsprodukter fra Bygdø Kongsgård

Bygdø Kongsgård produserer en rekke produkter fra gården som selges under ulike arrangementer gjennom året og i gårdsbutikken på Gartneriet.

Økologisk håndverksost

Her på gården er vi stolte over å ha Oslos eneste gårdsysteri! Vi lager ost på håndverksmåten av helt fersk økologisk melk fra våre egne kyr! I tillegg lager vi yoghurt, kremost, mozzarella og ricotta som serveres på fat i Gartneriet kafe.

Ostene våre selges i gårdsbutikken på Gartneriet, i tillegg til kolonialbutikker og restauranter rundt omkring i Oslo.

Ønsker du å bestille ost fra oss ta kontakt!
helene.austvoll@norskfolkemuseum.no

Skinn fra økologisk storfe

Skinnene er fra rasen Norsk rødt fe (NRF). NRF er den dominerende storferasen i Norge og står for mesteparten av all melk- og storfekjøttproduksjon i landet. Rasen ble etablert i 1935 da gamle norske raser som hedemarksfe ble krysset  med Svensk röd och vit boskap (SRB) og finsk ayrshire (FAY).

Skinn fra kuene på Bygdø Kongsgård selges på arrangementer som Kuslippet på Bygdø Kongsgård og Norsk Folkemuseums Julemarked. Utenom disse dagene kan man kjøpe skinn etter avtale. 

Skinn fra økologisk sau

Skinnene er fra rasen Gammelnorsk Spælsau. Den Gammelnorske Spælsauen er unik med tanke på de gamle genene som den er bærer av. Den er en godlynt, intelligent rase som har et utpreget godt morsinstinkt, relativt høyt lammetall, lite lammevansker og god melkeevne.

Du kan kjøpe saueskinn i gårdsbutikken på Gartneriet og i museumsbutikken på Norsk Folkemuseum. I tillegg selges de på arrangementer som Kuslippet på Bygdø Kongsgård og Norsk Folkemuseums Julemarked. 

Pris fra kr 1 600,-  pr skinn

Økologisk syltetøy

Tidvis etter sesong selger vi syltetøy her på Bygdø Kongsgård. Vårt økologiske syltetøy er laget av bær og frukt fra gården i samarbeid med Lisa syltetøy. 

Dette er noen av produktene vi produserer: 

  • Plommesyltetøy
  • Solbærsyltetøy
  • Bringebærsyltetøy
  • Rips & stikkelsbærsyltetøy

Produktene selges i gårdsbutikken på Gartneriet, i kafé Arkadia på Norsk Folkemuseum, i Besøkstunet/Stallen på Bygdø Kongsgård og i enkelte forretninger i Oslo.

Ta kontakt for mer info

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2