Gjennom en dyrkesesong på Gartneriet Bygdø Kongsgård vil vi geleide deg gjennom planlegging, utforming og gjennomføring av en økologisk kjøkkenhage. Over 11 samlinger vil erfarne gartnere dele kunnskap om ulike temaer tilknyttet sesongen, med dyrking som tar utgangspunkt i økologiske prinsipper og kretsløpstankegang. Passer for både de som har grønne fingrer og de som ønsker å få de
Pris:
Hele kurset kr 4 250,-
Student/Uføre 3 750,-
Maks 25 deltagere. Påmeldingsfrist 01. februar
Samlinger
Tirsdager kl 1730 - 2000
1 Tirsdag 27.02
Planlegg din egen kjøkkenhage: økologiske dyrkningsprinsipper, så- og planteplaner og plantefamiliene
2 Tirsdag 19.03
Sesongstart: Forkultivering med frø, jord, lys og varme.
3 Tirsdag 23.04
Forberedelser i kjøkkenhagen. Hageredskaper og vedlikehold, stauder og stiklinger
4 Tirsdag 07.05
Gjødsel, jordforbedring og jordarbeidingsteknikker.
5 Tirsdag 28.05
Praktiske teknikker i kjøkkenhagen: utplanting, direktesåing, samplanting og jorddekke
6 Tirsdag 11.06
Kompost, luking og sommerblomster: vi forbereder oss på sommersesongen
7 Tirsdag 27.08
Høsten kommer: frøsanking, innhøsting og grønngjødsel
8 Tirsdag 17.09
Innvintring av kjøkkenhagen: lagring, foredling og forberedelse til neste sesong
9 Tirsdag 08.10
Høstakkefest: Måltid med råvarer fra årets felles avling. Oppskriftshefte