Økologiske meieriprodukter fra Bygdø Kongsgård

Meierivarene er laget av dagsfersk økologisk ku-melk foredlet for hånd på gården. Håndlaget kan gi noe variasjon fra gang til gang, men vi streber etter god kvalitet og lokal melkeglede.

Produktene selges tidvis på Maschmanns matmarked, Mølleren Sylvia, Fromagerie, Kolibri Kolonial, Landhandleriet, Bygdøytorget, Kafé Arkadia, Gartneriet og på Besøkstunet/Stallen her på Bygdø Kongsgård.

På Bygdø Kongsgård kan du betale med Vipps 100513 

Dette er produktene vi  produserer:

Yoghurt
Laget av helmelk. Fyldig og rund i smaken. Pasteurisert. Vi lager to typer:  Kremet yoghurt naturell er tjukk og myk i konsistensen, minner om gresk yoghurt. God til frokostblanding, i og på vafler og bakverk, som dressing m.m. Urørt yoghurt naturell Syrnet på boks og røres gjerne opp før bruk. God til frokostblanding, med bær eller alene.

Rømme
Gårdsrømme som er gul og rund i smaken. Upasteurisert.

Dronningsberget - modnet kremost. En chevre-ost laget på ku-melk. Modnet med melkesopp. Passer utmerket på et ostefat. Upasteurisert.

Paradisbukta Grillost
Umodnet halvfast ost som egner seg til grill og steking. Ligner på det vi kjenner som Halloumi. Laget på helmelk og skummet melk. Upasteurisert.

Skjørost

Tradisjonell ost laget av syrnet skummet melk. Proteinrik og godt eget i matlaging og bakevarer. Upasteurisert.

Syrnet myse
Mysen er kommer fra drenert yoghurt. Ideelt for fermentering av bla. grønnsaker og i bakverk for saftig resultat. Proteinrikt og brukt som styrkedrikk i gamle dager.

Syrnet skummetmelk
Magert og godt egnet på havregrøten eller i melkeglasset. Upasteurisert.


For mer info: 
harald.hilsen@norskfolkemuseum.no eller Tlf: 41626842