Hopp til hovedinnhold

Økologisk håndverksost

På Bygdø Kongsgård er vi stolte over å ha Oslos eneste gårdsysteri! Vi lager ost på håndverksmåten av helt fersk økologisk melk fra våre egne kyr!

Ostene våre selges på Gartneriets kafé, i tillegg til kolonialbutikker, restauranter og event i Oslo.

Våre tre hovedoster er:

  • Dronningberget - modnet kremost
    En liten hvit ost modnet med melkesopp. Syrlig og frisk smak. Passer utmerket på et ostefat eller på smørbrød – kan også smeltes på pizza! Upasteurisert.
  • Kongeskogen – halvfast hvitost

    Halvfast hvitost modnet med rødkitt. Modnes i minst 2-3 måneder. Den unge osten er syrlig på smak og fylles med rundere smak og mer aroma jo lenger den modnes. Upasteurisert.

  • Paradisbukta – halloumitype

    Umodnet halvfast ost som skal grilles eller stekes. Brukes som burger, i supper, salat og som godt tilbehør til varme og kalde retter. Upasteurisert.

I tillegg har vi en mindre produksjon av:

  • Hanseløkken – blåmuggost
    Tradisjonell blåmuggost, modnes i minst 5-6 måneder. I ung alder er den mild og rund, og blir kraftigere på smak med tiden. Upasteurisert.
  • Frognerkilen – fetatype
    Ost av fetatypen, modnet i minimum en måned i saltlake. Selges naturell og kan krydre, marineres og brukes etter ønske. Upasteurisert.  

Vi lager også yoghurt, kremost, mozzarella og ricotta som serveres i Gartneriet spiseri og Rohdeløkken kafe.

Bestilling

Ønsker du å bestille ost fra oss ta kontakt!
helene.austvoll@norskfolkemuseum.no
instagram @bygdokongsgaard_ysteri 

  • 1/1
    Christian Andre Strand
Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2