Økologisk håndverksost

  •  (Foto/Photo)

Her på gården er vi stolte over å ha Oslos eneste gårdsysteri! Vi lager ost på håndverksmåten av helt fersk økologisk melk fra våre egne kyr!

​Vi tilbyr:

Dronningberget - modnet kremost
En liten hvit ost modnet med melkesopp. Syrlig og frisk smak. Passer utmerket på et ostefat eller på smørbrød – kan også smeltes på pizza! Upasteurisert.

Frognerkilen – fetatype
Ost av fetatypen, modnet i minimum en måned i saltlake. Selges naturell og kan krydre, marineres og brukes etter ønske. Upasteurisert.

Paradisbukta – halloumitype
Umodnet halvfast ost som skal grilles eller stekes. Brukes som burger, i supper, salat og som godt tilbehør til varme og kalde retter. Upasteurisert.

Kongeskogen – halvfast hvitost
Halvfast hvitost modnet med villmuggskorpe. Modnes i kjeller minst 2-3 måneder. Den unge osten er syrlig på smak og fylles med rundere smak og mer aroma jo lenger den modnes. Upasteurisert.

I tillegg lager vi yoghurt, kremost, mozzarella og ricotta som serveres på fat i Gartneriet kafe.

Ostene våre selges på Gartneriets kafé, i tillegg til kolonialbutikker og restauranter rundt omkring i Oslo.

Ønsker du å bestille ost fra oss ta kontakt!
helene.austvoll@norskfolkemuseum.no


instagram @bygdokongsgaard_ysteri