Økologisk håndverksost

  •  (Foto/Photo)

Her på gården er vi stolte over å ha Oslos eneste gårdsysteri! Vi lager ost og yoghurt på håndverksmåten, av helt fersk økologisk melk fra våre egne kyr!  

Vi tilbyr:  

Dronningberget - modnet kremost
En «chevre»-ost laget på kumelk. Modnet med melkesopp. Passer utmerket på et ostefat eller på smørbrød – kan også smeltes på pizza! Upasteurisert. 

Gårdens fetatype
Ost av fetatypen, modnet i minimum en måned. Selges naturell og kan krydres og marineres etter ønske. Upasteurisert.  

Paradisbukta – halloumitype
Umodnet halvfast ost som skal grilles eller stekes. Brukes som burger, i supper, salat og som digg tilbehør til varme og kalde retter. Upasteurisert. 

Kremost naturell
Mild og frisk. Kan brukes som smøreost på brødskiva eller i bakevarer som ostekake. Upasteurisert.  

Yoghurt
Laget av helmelk. Fyldig og rund i smaken. Pasteurisert. 
Vi lager to typer:  

Urørt yoghurt naturell er syrnet på boks og røres gjerne opp før bruk. God til frokostblanding, med bær eller alene. 

Kremet yohurt naturell er tjukk og myk i konsistensen, og minner om gresk yoghurt. God som dressing, til frokostblanding, i og på vafler og bakverk.  

 

Produktene serveres og selges på Gartneriets kafé. I tillegg er de å finne i flere kolonialbutikker og restauranter rundt omkring i Oslo.   

Ønsker du å bestille meierivarer fra oss ta kontakt!
helene.austvoll@norskfolkemuseum.no


instagram @bygdokongsgaard_ysteri