Hopp til hovedinnhold

Gartneriet til selskap

Gartneriet er perfekt for bryllup, jubileum eller andre selskapelige anledninger. Her kan man nyte uformelle, nære og smakfulle måltider – midt i det vakre kulturlandskapet på Bygdøy.

På Gartneriet er råvarene ikke bare ingredienser – de er selve historien. Gartneriet er en del av Bygdø Kongsgård. Her dyrker, foredler og lages maten fra bunnen av. Menyene settes etter sesongen og det som finnes i kjelleren og grønnsakskassene akkurat nå, i tillegg til leveranser av kjøtt og ysterivarer fra gården. Alle råvarer er selvfølgelig økologiske.

Om sommeren åpner vi dørene til det grønne og frodige drivhuset på Bygdø Kongsgård. Når temperaturen synker ute, samles vi inne i Fyrhuset –  et lunt og koselig lokale med rolig atmosfære. 

Lokalleie

Lokkalleie kommer i tillegg til kuvertprisen i pakketilbudene under.
Alle beløp er inkl mva.

Lokalleie Lokkalleie kommer i tillegg til kuvertprisen i pakketilbudene under. Alle beløp er inkl mva.
Utleie selskaper Gartneriet 2025 2026
20 -40 personer (Spirerommet) 12 000,- 15 000,-
40 - 80 personer (hele veksthuset) 20 000,- 22 000,-
Fyrhuset 0 - 30 5000,- kommer

Ta kontakt for visning eller avtale:

Vi hjelper gjerne med menytilpasning, stemning og detaljplanlegging.
Send gjerne noen ord om ønsket uttrykk, tidspunkt og eventuelle allergier – så setter vi sammen et helhetlig opplegg.

E-post: andreas.storeng@norskfolkemuseum.no

  • Fristende retter fra Gartneriet spiseri.
    Christian Andre Strand

Lunsj - hele året

Vi tilbyr lunsj for bedrifter, kurs, foreninger eller private samlinger – hele året. 

Om sommeren spiser man blant grønne vekster i drivhuset, og om vinteren flytter vi inn i det lune, koselige Fyrhuset.

Lunsjpakker

Mat (priser per kuvert)

  • Suppe + foccaccia: 250,-
  • Foccaccia sandwich (1 pr. stk): 210,-
  • 3 retter: 595,-
  • Buffet med panna cotta: 495,- 

Drikke

  • Kaffe-/te-kanne: 300,-
  • 0,75l egenprodusert eplemost: 170,-
  • Flere drikkealternativer finnes i vårt drikkekart.

Lokalleie kommer i tilligg til prisen for mat og drikke.

  • Christian Andre Strand

Jul- og vinterpakker

Når temperaturen synker ute, samles vi inne i Fyrhuset – et varmt og stemningsfullt lokale på gården. Menyene settes etter sesongen og det vi har tilgjengelig fra ysteriet, kjelleren og grønnsakskassene akkurat nå.

Jul- og vinterpakker

Vinterpakke 1:

  • 3-retters meny med vinpakke: 1.495,- pr. person
    • Velkomstdrikk (alkoholfri eller med alkohol)
    • Forrett basert på meieriprodukter og sesongens grønnsaker fra gården
    • Hovedrett med kjøtt fra gården, grønnsaker og potet
    • Dessert basert på gårdens råvarer
    • Vinpakke liten (3 glass – tilpasset menyen)
    • Kaffe og te

Vinterpakke 2 

  • Smaksopplevelse (5-retters) med vinpakke: 1.895,- pr. person
    • Velkomstdrikk med to typer fingermat
    • 5 serveringer satt sammen etter sesongens råvarer
    • Vinpakke stor (paring gjennom hele måltidet)
    • Kaffe og te
    • Ekstra retter kan legges til for 185,- pr. person.

Vinterpakke 3

  • Langbord & Deling (drikke ikke inkludert): 845,- pr. person
    • Servering av varme og kalde retter på delingsfat, for en sosial og uformell opplevelse
    • Sesongens dessert\
    • Kaffe, te og all øvrig drikke bestilles og faktureres etter forbruk.

Tilvalg (priser per person)

  • Ostefat med gårdens egne oster: 180,-
  • 1 glass dessertvin: 165,-
  • Gløgg ved ankomst: 65,-
  • Dersom man ønsker at selskapet skal vare utover kl 24:00, siste servering er kl 23:30, må det påregnes ett nattillegg mellom kl 00:00 – 02:00 på kr 4000,- pr time. Siste servering vil da være kl 01:30 og lokalet stenges kl 02:00.
  • Christian Andre Strand

Sommerpakker

Om sommeren åpner vi dørene til det grønne og frodige drivhuset på Bygdø Kongsgård. Blant tomater, druer og urter serverer vi spesialkomponerte menyer laget av gårdens egne økologiske råvarer. Her kan du samle venner, kolleger eller familie til sommerfest, bryllup eller andre markeringer i unike omgivelser.

Bryllup

Bryllupspakke 1

  • kr 1750,- pr person.
  • Aperitiff ved ankomst.
  • Kald forrett med meieriprodukter og sesongens grønnsaker fra gården.
  • Sharing hovedrett: Grilla kalv, chimichurry, halloumi fra ysteriet, grønnsaker fra gården og småpotet.
  • Dessert: Yoghurt- panna cotta med yoghurt og bær fra gården.
  • 1 glass hvitvin til forrett, og 2 glass rødvin til hovedrett.
  • Kaffe og te inkludert, med påfyll.
  • Baren åpner etter serveringen

Bryllupspakke 2

  • kr 1950,- pr person.
  • 2 typer fingermat og aperitiff ved ankomst.
  • 2 kalde forretter med meieriprodukter og sesongens grønnsaker fra gården .
  • Sharing hovedrett: Grilla kalv, chimichurry, halloumi fra ysteriet, grønnsaker fra gården og småpotet. 
  • Dessert: Yoghurt- panna cotta med yoghurt og bær fra gården.
  • 1 glass hvitvin til begge forretter, og 2 glass rødvin til hovedrett. 
  • Kaffe og te inkludert, med påfyll.
  • Baren åpner etter serveringen

Tilvalg til begge pakker:

  • Ostefat med produkter fra Bygdø Kongsgård kr 180,- pr person.
  • 1 glass dessertvin kr 165,- pr person. 
  • Arrangører ordner selv med bestilling av kaker.

Tilvalg, med fast pris:

  • Vielse og aperitiff (aperitiffen er ink i menypakken) i eplehagen kr 3000,- 
  • Bruk av slyngerommet kr 1000,- 
  • Pynt/pådekking/duker utenfor vår standard gjøres av selskapet selv.
  • Telt bestilles av brudeparet selv, vi formidler Rent-A-Tent.
  • Blomsterplukk/bukett avtales særskilt med hagebruksansvarlig. 
  • Dersom man ønsker at selskapet skal vare utover kl 24:00, siste servering er kl 23:30, må det påregnes ett nattillegg mellom kl 00:00 – 02:00 på kr 4000,- pr time. Siste servering vil da være kl 01:30 og lokalet stenges kl 02:00.

Kuvertpris i menypakkene for 2026 vil bli justert med konsumprisindeksen januar 2025- januar 2026.

Sommerfest

  • Kr 800,- pr person.
  • Sesongens buffet, med kjøtt, grønnsaker og oster fra gården.
  • Drikke til maten avtales spesielt og forbruk faktureres i tillegg til pakkeprisen.
  • Bar er åpen under hele åpningstiden.
  • Aperitiff ved ankomst kan kjøpes i tillegg. Vi har alkoholfrie alternativer til aperitiff, lik pris.
  • Vin til maten kan erstattes med alkoholfri enhet eller en øl i stedet for vin, lik pris.

Tilvalg, med fast pris:

  • Bruk av slyngerommet kr 1000,- 
  • Pynt/pådekking/duker utenfor vår standard gjøres av selskapet selv.
  • Blomsterplukk/bukett avtales særskilt med hagebruksansvarlig. 
  • Dersom man ønsker at selskapet skal vare utover kl 24:00, siste servering er kl 23:30, må det påregnes ett nattillegg mellom kl 00:00 – 02:00 på kr 4000,- pr time. Siste servering vil da være kl 01:30 og lokalet stenges kl 02:00.

Kuvertpris i menypakkene for 2026 vil bli justert med konsumprisindeksen januar 2025- januar 2026.

  • Et dekket bord på Gartneriet med blomster.
    1/9
  • En frisk sommersalat med ost og tomat.
    2/9
  • En blå tallerken med en fargerik grønnsaksrett.
    3/9
  • Lekre retter fra Gartneriet spiseri.
    4/9
    Christian Andre Strand
  • En tallerken med mat.
    5/9
    Christian Andre Strand
  • Drivhuset på Gartneriet med en fargerik blomstereng foran.
    6/9
  • En lekker rett fra Gartneriet spiseri.
    7/9
    Christian Andre Strand
  • 8/9
    Christian Andre Strand
  • En lekker rett fra Gartneriet spiseri.
    9/9
    Christian Andre Strand

Jul- og vinterpakker